Gå til sygdomsliste

Vitaminer i relation til kræft

En varieret kost rig på grøntsager og fuldkorn er den bedste måde at få vitaminer på - uanset om du har kræft eller ønsker at forebygge kræft. Her kan du læse om vitaminer i relation til kræft.

Grøntsager og frugter på et bord

De fleste får behovet for vitaminer dækket gennem en almindelig, varieret kost - rig på frugt og grøntsager.

Vitaminer og kræft

Vitaminer er en gruppe meget forskellige næringsstoffer, som er vigtige for kroppens funktioner. Læs mere om vitaminer generelt i relation til kræft og forebyggelse:

Vitaminer og kræft


A-vitamin

Vi får det nødvendige A-vitamin gennem kosten, bl.a. fra grøntsager, kød og æg. Forskning antyder, at kosttilskud med store mængder A-vitamin kan øge risikoen for kræft - særligt hvis man ryger. Læs mere:

A-vitamin og kræft


C-vitamin

Kroppen kan ikke selv danne C-vitamin, vi skal derfor have det via vores kost. De vigtigste kilder til C-vitamin er frugt og grøntsager. Flere forskere undersøger en mulig positiv effekt af C-vitamin i behandling af kræft, men har endnu ingen klare svar. Læs mere:

C-vitamin og kræft


D-vitamin

Sollys er vores vigtigste kilde til D-vitamin, vi får også D-vitaminer gennem kosten - f.eks. fra fisk og fedtstoffer. Forskere diskuterer, om tilskud af D-vitamin kan forebygge kræft. Læs mere:

D-vitamin og kræft


E-vitamin

De bedste kilder til E-vitamin er planteolier, nødder, frø og æg. Vores behov dækkes af en varieret kost, og kroppen regulerer selv vores blods indhold af E-vitamin. Forskning viser, at kosttilskud med E-vitamin ikke forebygger kræft. Læs mere:

E-vitamin og kræft



Læs alt om kost og kræft:

Kost til kræftpatienter - forsiden

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning