Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
En varieret kost rig på grøntsager og fuldkorn er den bedste måde at få vitaminer på - uanset om du har kræft eller ønsker at forebygge kræft. Her kan du læse om vitaminer i relation til kræft.
De fleste får behovet for vitaminer dækket gennem en almindelig, varieret kost - rig på frugt og grøntsager.
Vitaminer er en gruppe meget forskellige næringsstoffer, som er vigtige for kroppens funktioner. Læs mere om vitaminer generelt i relation til kræft og forebyggelse:
Vi får det nødvendige A-vitamin gennem kosten, bl.a. fra grøntsager, kød og æg. Forskning antyder, at kosttilskud med store mængder A-vitamin kan øge risikoen for kræft - særligt hvis man ryger. Læs mere:
Kroppen kan ikke selv danne C-vitamin, vi skal derfor have det via vores kost. De vigtigste kilder til C-vitamin er frugt og grøntsager. Flere forskere undersøger en mulig positiv effekt af C-vitamin i behandling af kræft, men har endnu ingen klare svar. Læs mere:
Sollys er vores vigtigste kilde til D-vitamin, vi får også D-vitaminer gennem kosten - f.eks. fra fisk og fedtstoffer. Forskere diskuterer, om tilskud af D-vitamin kan forebygge kræft. Læs mere:
De bedste kilder til E-vitamin er planteolier, nødder, frø og æg. Vores behov dækkes af en varieret kost, og kroppen regulerer selv vores blods indhold af E-vitamin. Forskning viser, at kosttilskud med E-vitamin ikke forebygger kræft. Læs mere:
Sidst ændret:04.01.2022
Seniorforsker Anja Olsen
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17