Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Smagsforandringer skyldes ofte kræftbehandlingen, men kan også komme pga. anden medicinbrug, eller fordi man lider af svamp i munden.
Smagsforandringer kan opleves meget forskelligt. Nogle synes, at maden smager for sødt, for salt, for syrligt eller for bittert. Andre oplever, at maden har en metalagtig smag, eller at den slet ikke smager af noget. Det er også almindeligt, at ting, man plejer at kunne lide, nu smager helt anderledes eller ubehageligt.
Smagsforandringer kan medføre, at man mister appetitten og derfor har svært ved at spise og drikke tilstrækkeligt. Når man har kræft, har kroppen brug for næringsrig mad, og derfor er det vigtigt, at man kan spise.
Smagsforandringer, der er opstået som følge af en behandling, vil oftest forsvinde kortere eller længere tid (måske måneder) efter afsluttet behandling.
Andre gange kan smagsforandringerne vare ved. Det kan ske i de tilfælde, hvor problemet skyldes selve kræftsygdommen, eller hvis behandlingen har givet permanent nedsat spytfunktion (mundtørhed). Læs mere om, hvad du kan gøre for at lindre generne ved smagsforandringer:
Smagsløgene er gradvist blevet sig selv igen. Efter en uges tid kunne jeg smage salt igen, og derefter gik der lidt tid, før jeg kunne smage sødt. Det er først inden for den sidst uges tid, at kaffen har smagt mig igen.
Mand, kræftpatient
Dette er en generel beskrivelse af smagsforandringer. Du kan læse om de enkelte kræftsygdomme, herunder eventuelle bivirkninger til behandlingerne her:
Sidst ændret:06.03.2018
Professor Anders Bonde Jensen
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17