Gå til sygdomsliste

Rådgivning om kræft og seksualitet

Hvis du og din partner har problemer med sexlivet, kan I gå til jeres læge. Det kan også være en fordel at henvende sig til en psykolog eller en sexolog.

Din lokale kræftrådgivning

Flere af Kræftens Bekæmpelses rådgivninger har tilknyttet en sexolog. Kontakt din lokale kræftrådgivning og hør, hvad de kan tilbyde.

Kræftrådgivninger

Når du spørger din praktiserende læge eller personalet på sygehuset, oplever du måske, at du ikke får et præcist svar.

Det kan være fordi, den læge eller sygeplejerske du spørger ved meget om din sygdom og behandling, men mindre om sygdommens indvirken på seksualiteten.

Hold fast og spørg igen – og bed eventuelt om at tale men én, der har specialviden om sygdom og seksualitet.

Psykolog

Du kan også søge hjælp hos en psykolog. Der er mulighed for at få tilskud via sygesikringen, hvis du får en henvisning fra din praktiserende læge. Normalt skal henvisningen ske inden for 6 måneder efter diagnosetidspunktet, og henvisningen kan senest gives 12 måneder efter diagnosen. Tal med din praktiserende læge om mulighederne.

Tilskud til psykologsamtaler

Sexolog

Sexologisk klinik på Rigshospitalet er et center for behandling og rådgivning om seksuelle problemer. For at få tilbudt behandling på Rigshospitalets Sexologiske Klinik skal du henvises af din egen læge eller sygehusafdelingen. Klinikken er ikke i stand til at imødekomme alle henvendelser og må skønne ved hver enkelt henvisning, om den kan yde behandling, eller om den skal henvise til andre muligheder.

Sexologisk Klinik Rigshospitalet

Sexologisk Klinik på Aalborg Sygehus varetager samtalebehandling af par og enlige af begge køn, der har problemer med seksualiteten. Der kræves lægehenvisning for alle patienter. I parforhold skal begge have en henvisning.

Sexologisk Klinik, Aalborg Sygehus

På Dansk Forening for Klinisk Sexologis hjemmeside kan du finde en sexolog, der kan hjælpe dig med dit problem. Nogle sexologer har speciel viden om kræftsygdommes indvirken på seksualiteten.

Dansk Forening for Klinisk Sexologi

Patientforeninger

Patientforeninger med fokus på en specifik kræftsygdom har ofte forholdt sig til de specifikke problemer, der følger med netop den type kræft. Det kan derfor være en hjælp at søge information og rådgivning hos dem.

Patientforeninger

Patientundervisning

Nogle regioner og sygehuse tilbyder kurser og foredrag til kræftpatienter, bl.a. om seksualitet og parforhold. Henvend dig til din region og hør nærmere om dens tilbud.

Mød andre patienter og pårørende online

Seksuelle problemstillinger er emner, der hyppigt tages op i de forskellige grupper på Cancerforum. Opret en profil helt anonymt og del dine tanker og erfaringer med andre. Du finder også en gruppe, der specifikt handler om kræft og seksualitet.

Cancerforum.dk

Tæt på kræft: Fokus på kræft og kærlighed
forsiden af Tæt på kræft nr. 2 - 2022

I Tæt på kræft fra december 2022 sætter vi fokus på kærlighedslivet, parforholdet og intimiteten under et kræftforløb. 

Læs bladet her:

Tæt på kræft nr. 2 - 2022

Rådgivning fra Kræftens Bekæmpelse

Du kan ringe til Kræftlinjen eller besøge en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger. Her kan du få rådgivning af psykologer, socialrådgivere, læger, sygeplejersker eller møde andre patienter og pårørende i samme situation som dig. En del af rådgivningerne arrangerer foredrag og kurser om samlivet efter behandling for en kræftsygdom.

Rådgivning

Pjece om kræft og seksualitet

Du kan downloade Kræftens Bekæmpelses pjece om kræft og seksualitet

Pjece: Kræft og seksualitet

Læs alt om seksualitet

Seksualitet - forside

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning