Gå til sygdomsliste

Passwords og profiler på de sociale netværk

Det kan være en god idé at tage stilling til, hvad der skal ske med ens profiler på de sociale medier, når man ikke er her mere. Det kan være en hjælp for de pårørende, hvis du skriver alle dine passwords ned ét samlet sted.

Hvis du har profiler på sociale netværk, som f.eks. Facebook, er det en god idé at aftale med dine pårørende, hvad der skal ske med profilerne, når du ikke er her mere. Nogle familier foretrækker, at profilerne lukkes ned. Andre har et ønske om, at profilerne fortsætter. 

For mig er det vigtig information. Jeg ved, jeg ikke kan helbredes, men vil dø af min kræftsygdom. Nu har jeg mulighed for selv at vælge, hvad der skal ske med og på min Facebook-profil.

Kvinde

Skriv adgangskoder ned - både til profiler og til hardware

Efter døden er det ofte muligt at lukke profilerne ned uden adgangskoder. Men det er meget lettere for dine pårørende, hvis du har samlet en oversigt over dine sociale profiler og e-mails og skrevet adgangskoderne ned til dem.

Du kan også overveje at skrive kodeord til dit hardware, altså til f.eks. mobiltelefon og computer ned, så dine pårørende kan få glæde af billeder, dokumenter osv.

Det er også muligt at gemme billeder, beskeder osv. på sin computer, inden man lukker profilen. Det gør man på Facebook ved at vælge 'Download en kopi af dine Facebook-data' under indstillinger.

Facebook: Tag selv stilling

Du kan bestemme, om din Facebook-profil skal slettes eller omdannes til en mindeprofil, efter du er gået bort. Det kan lette beslutningen for dine pårørende, hvis du selv har taget stilling til det. Læs mere:

Tag stilling til din Facebook-profil

Læs mere om, hvad du kan gøre med din digitale tilstedeværelse på Landsforeningen liv&døds hjemmeside:

Hvad er digitalt liv og digital arv


Læs alt om den sidste tid

Den sidste tid - forsiden

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning