Gå til sygdomsliste

Spis mindst muligt forarbejdet kød

Det sundeste er helt at lade være med at spise forarbejdede kød- og fjerkræprodukter. Du bør heller ikke spise mere end 350 gram kød om ugen – vægten gælder efter det er stegt, kogt eller grillet.

For at undgå kræft, er det bedst ikke at spise forarbejdede kød- og fjerkræprodukter

For at undgå kræft, er det bedst ikke at spise forarbejdede kød- og fjerkræprodukter

Du kan sagtens undvære forarbejdede kød- og fjerkræprodukter og skære ned på kødet uden at komme til at mangle proteiner, vitaminer eller mineraler – det er der nemlig også masser af i fersk fjerkræ, fisk og bælgfrugter som kikærter, bønner og linser. Æg, mejeriprodukter, havregryn, pasta og andre kornprodukter er også gode kilder til protein.

Husk...

...der er altid en sundhedsmæssig gevinst i at skære ned på, hvor meget kød og forarbejdede kød- og fjerkræprodukter du spiser.