Gå til sygdomsliste

Forarbejdede kød- og fjerkræprodukter

Forarbejdede kød- og fjerkræprodukter er kød og fjerkræ der er saltet, modnet, røget eller behandlet på anden måde for at forbedre smagen eller holdbarheden.

Spegepølse, bacon og kyllingepølser er eksempler på forarbejdede kød- og fjerkræprodukter

Spegepølse, bacon og kyllingepølser er eksempler på forarbejdede kød- og fjerkræprodukter

Forarbejdede kødprodukter har det højeste indhold af uønskede stoffer, fordi kødet typisk bliver tilberedt ved høje temperaturer, røget, tørret, modnet eller saltet med nitrit - processer der øger det i forvejen høje indhold af kræftfremkaldende forbindelser betydeligt.

Ved forarbejdning af fjerkræ bliver der også dannet uønskede stoffer - derfor er forarbejdede fjerkræprodukter i samme kategori som forarbejdede kødprodukter. Forarbejdede kød- og fjerkræprodukter er typisk kødpålæg, pølser og bacon, men også en række andre produkter.