Gå til sygdomsliste

Risiko for kræft

Forarbejdede kød- og fjerkræprodukter øger risikoen for tyk- og endetarmskræft. Tyk- og endetarmskræft rammer i alt 5.000 danskere om året.

. Tyk- og endetarmskræft rammer i alt 5.000 danskere om året.

Et sort indtag af kød og forarbejdet kød øger risikoen for tyk- og endetarmskræft.

Det sundeste er helt at lade være med at spise forarbejdede kød- og fjerkræprodukter. Du bør heller ikke spise mere end 350 gram kød om ugen – vægten gælder efter det er stegt, kogt eller grillet.

Kød og forarbejdede kød- og fjerkræprodukter øger risikoen for:

Tyk- og endetarmskræft

Forarbejdede kød- og fjerkræprodukter øger også risikoen for hjerte-kar-sygdom og type 2-diabetes.

Kød og kræft

Der er flere årsager til, at kød øger risikoen for kræft. Kød indeholder i sig selv uønskede stoffer, og jo mere det bliver tilberedt og forarbejdet, des flere uønskede stoffer kommer der med.

Læs mere om kød og kræft

Kilder:

World Cancer Research Fund International/American Institute for Cancer Research. Continuous Update Project Report: Diet, Nutrition, Physical Activity and Colorectal Cancer. 2017. Available at: wcrf.org/colorectal-cancer-2017