Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Forarbejdede kød- og fjerkræprodukter øger risikoen for tyk- og endetarmskræft. Tyk- og endetarmskræft rammer i alt 5.000 danskere om året.
Det sundeste er helt at lade være med at spise forarbejdede kød- og fjerkræprodukter. Du bør heller ikke spise mere end 350 gram kød om ugen – vægten gælder efter det er stegt, kogt eller grillet.
Forarbejdede kød- og fjerkræprodukter øger også risikoen for hjerte-kar-sygdom og type 2-diabetes.
Der er flere årsager til, at kød øger risikoen for kræft. Kød indeholder i sig selv uønskede stoffer, og jo mere det bliver tilberedt og forarbejdet, des flere uønskede stoffer kommer der med.
Kilder:
World Cancer Research Fund International/American Institute for Cancer Research. Continuous Update Project Report: Diet, Nutrition, Physical Activity and Colorectal Cancer. 2017. Available at: wcrf.org/colorectal-cancer-2017
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17