Gå til sygdomsliste

Grupper og netværk for kræftpatienter

På denne side finder du grupper og netværk for kræftpatienter hos Kræftrådgivningen i Odense

Netværk

Proof of life 18 - 40 år
Har du lyst til at være fysik aktiv under/efter behandling og lære din krop at kende igen?

I Proof of Life har vi et mål; At genvinde styrken i og tilliden til vores hårdt prøvede kroppe. Vi har personlig erfaret, at vi gennem fysisk træning
og et social samvær kan genskabe troen på vores egen kunnen, få mere overskud i hverdagen og nemmere komme videre i livet.
Vi mødes en gang om ugen til fysisk træning, som kan være alt fra løb, yoga og styrketræning til stikbold. Vi har faste trænere tilknyttet, i både Odense og
Svendborg, som differentierer træningen efter behov. Sammen motiverer vi hinanden til at nå vores mål.
Vi deltager i forskellige løb og arrangementer, og alle kan være med uanset fysisk form. Vi starter der hvor du er. 
E-mail: odense@proofoflife.dk eller svendborg@proofoflife.dk

Ung Kræft 18-39 år
Ung Kræft er for unge på 18-39 år, som har eller har haft kræft. Vi mødes én gang om måneden. Vi mødes altid til en aktivitet - det kan være til spilleaften, mad, foredrag eller standup. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Kom og vær med. Skriv til os for mere informationer. Vores mail: ungkraeftodense@gmail.com.

Ung Kræft 15 -39 år

Ung Kræft er for unge 15-39 år, som har eller har haft kræft. Vi mødes én gang om måneden. Vi mødes altid til en aktivitet - det kan være til spilleaften, mad, foredrag eller standup. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Kom og vær med. Skriv til os for mere informationer. Vores mail: ungkraeftodense@gmail.com. Eller find os på Facebook. Vi har en lukket gruppe, hvor vi deler erfaringer og planlægger aktiviteter: Facebookgruppe

Grupper

Samtalegruppe for mennesker med  kronisk, uhelbredelig kræft
Gruppen for mennesker med kronisk, uhelbredelig kræft er en fortløbende gruppe for dig, der har fået at vide, at du ikke kan helbredes for din kræftsygdom. Gruppen mødes hver anden tirsdag i lige uger  og du har mulighed for at deltage i op til et halvt år. Gruppen ledes af to rådgivere.
Ligestillede: I gruppen har du mulighed for at møde ligestillede, der befinder sig i en situation, som minder om din. Dette kan give mulighed for en oplevelse af forståelse, som man ikke nødvendigvis finder hos sine nærmeste.
Frirum: Der er mulighed for at tale om alt, også de følelser og tanker, som man måske har svært ved at åbne op om over for ens nærmeste.


Tilmelding: For at deltage i gruppen skal du først have en afklarende samtale med en af Kræftrådgivningens rådgivere. Sammen vil I finde ud af om gruppen er noget for dig.
Når du bliver tilmeldt, skrives du på interesseliste og bliver kontaktet, når der er en ledig plads i gruppen.

Video om samtalegruppen for mennesker med kronisk/uhelbredelig kræft.

Overvejer du at være med i samtalegruppen for mennesker med kronisk/uhelbredelig kræft? Så kan du i denne video høre, hvad John og Hanne har fået ud af at deltage i gruppen. Varighed 3.09 min.

Online samtalegrupper
Kræftpatienter, pårørende og efterladte i hele landet har mulighed for at deltage i en online samtalegruppe. I online samtalegrupper kan du udveksle tanker og erfaringer med andre i samme situation som dig. Alle grupper varetages af professionel rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning. Du kan tilmelde dig grupperne uanset hvor i landet, du bor.
På nedenstående link kan du se, hvilke online-grupper, vi tilbyder lige nu. Listen opdateres løbende, og du kan se kontaktinformationer ved de enkelte grupper:
Online samtalegrupper

Mandeklubben
Denne gruppe er for mænd, der er eller har været kræftramte eller som har været berørt af kræft på anden vis. Vi mødes omkring hygge, temaer og fælles interesser, hvor det primære fokus er samvær hver tredje tirsdag i måneden. Kræften er sjældent vores hovedoverskrift, men der er altid plads til at tale om de ting, der er svært. Vores arrangementer omfatter alt fra madlavning, øl smagning, foredrag, fodbold på storskærm, udflugter mm. Der kan ved enkelte arrangementer være betaling for egen mad og drikke. Gruppen er selvkørende, hvilket vil sige, at gruppen ikke ledes af en professionel rådgiver, men af frivillige mænd.

Tilmelding sker via kalenderen her. Ellers er du også velkommen til at tage kontakt til Kræftrådgivningen i Odense på e-mail: odense@cancer.dk eller Tlf.: 78 79 73 78.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter