Gå til sygdomsliste

Hvad tilbyder kræftrådgivningerne?

Du er altid velkommen i en af vores kræftrådgivninger, uanset om du er patient, pårørende eller efterladt. Du kan få gratis, professionel rådgivning i alle kræftrådgivninger og du behøver ikke at bestille tid. Derudover er der en række andre aktiviteter, kurser og tilbud, som varierer fra sted til sted. Du kan se en oversigt over alle aktiviteter i kalenderen.

Rådgivningerne tilbyder
Samtale med rådgiver

Rådgiverne i Kræftens Bekæmpelse har typisk en baggrund som psykolog, socialrådgiver eller sygeplejerske. Alle der er berørt af kræft, kan få en samtale med en rådgiver. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, før du besøger en kræftrådgivning. Passer det dig bedre at komme til rådgivning i et af vores lokale rådgivningstilbud med begrænset åbningstid, skal du de fleste steder bestille tid først. 

Du kan få rådgivning alene, sammen med en pårørende eller med hele familien. I rådgivningssamtalen tager vi udgangspunkt i dét, der fylder for dig og jer. Hvad enten det er følelsesmæssige reaktioner, spørgsmål om kræftforløbet eller senfølger, råd til at tale sammen i familien eller eksistentielle tanker om liv og død.

Du og rådgiveren kan tale om, hvilke muligheder der er for, at du kan få hjælp, enten hos Kræftens Bekæmpelse eller andre steder. Rådgiveren kan også hjælpe dig med at danne dig et overblik over dine rettigheder som kræftpatient. Det kan være spørgsmål om rehabilitering, sygedagpenge, at vende tilbage til arbejdsmarkedet, mulighed for fleksjob eller spørgsmål om pension.


Familierådgivning

Familierådgivning er et tilbud til børnefamilier, hvor enten far eller mor har kræft. Alle i familien har brug for at blive inddraget - ingen trives med følelsen af at være holdt udenfor. Familierådgivning giver mulighed for i et trygt miljø at tale åbent om alle de spørgsmål og tanker, I hver især har i forbindelse med sygdommen. Det er vores erfaring, at det styrker kontakten mellem børn og forældre at få talt sammen om den forandrede hverdag og om sygdommen.

Vi tilbyder også en række familieweekender i hele landet. Her kan I mødes med andre familier i en lignende situation. 


Rådgivningerne tilbyder
Grupper for patienter, pårørende og efterladte

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som familie og venner måske ikke kan give dig.

I kræftrådgivningen tilbydes forskellige samtalegrupper og netværk for både kræftpatienter, pårørende og efterladte. Det kan f.eks. være netværk for mænd med kræft og samtalegrupper for kræftpatienter, pårørende eller efterladte. Det er forskelligt, hvilke samtalegrupper og netværk, der aktuelt tilbydes. Kontakt din kræftrådgivning for at høre nærmere.


Rådgivningerne tilbyder
Fysisk aktivitet, afspænding eller mindfulness

Mange kræftpatienter har glæde af at gøre noget selv for at få det bedre, mange har glæde af at dyrke motion eller arbejde med psyken ved af hjælp for eksempel mindfulness eller afspænding. Forskningen viser, at det er en rigtig god idé at være fysisk aktiv, når du har kræft. Fysisk aktivitet kan have en positiv effekt på kondition, muskelstyrke, psykisk velbefindende, angst, depression og livskvalitet i videste forstand.

Det er forskelligt, hvilke tilbud om fysisk aktivitet, der er i kræftrådgivningerne. Det kan for eksempel være selvtræning, gå-grupper, gymnastik og yoga. Du kan også deltage i mindfulness-kurser, der kan have en positiv indflydelse på stresshåndtering og psykisk velbefindende.

I nogle af vores rådgivninger tilbyder hospitalerne 'Krop og Kræft'. Krop og kræft er hård fysisk træning til kræftpatienter i kemoterapi. 


Andre kurser og aktiviteter

I vores kræftrådgivninger arrangerer vi løbende kurser, foredrag og andre arrangementer. Det kan være alt fra Ditliv-kurser, der fokuserer på at spise godt, røre sig godt, sove godt og tænke godt, til kurser i mental robusthed, håndtering af angst, hvordan man vender tilbage til arbejdet, malerværksteder, foredrag om f.eks. kræftbehandling, senfølger eller alternativ behandling.

I kalenderen kan du se de forskellige arrangementer og se, om de er noget for dig. Vær opmærksom på, at nogle arrangementer kræver tilmelding og løber over flere dage, andre kan du bare komme til.

Se kalenderen

Kontakt din nærmeste kræftrådgivning for at høre om mulighederne lokalt. Du kan også se aktuelle aktiviteter i kalenderen.

Kalender

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter