Gå til sygdomsliste

Grupper og netværk for kræftpatienter

På denne side finder du grupper og netværk for kræftpatienter hos kræftrådgivningen i Herlev

Grupper

Frygt for tilbagefald af kræft - FTK

Et psykologisk træningsforløb for kræftpatienter

Kræftbehandlingen er gennem årene blevet væsentligt bedre, og antallet af mennesker, der overlever kræft, er højere end nogensinde. Mange kræftoverlevere frygter imidlertid, selv efter lang tid, at sygdommen vender tilbage. Det at have haft kræft kan skabe stor usikkerhed for fremtiden, og det kan øge angsten. Angsten vil for mange betyde, at deres liv påvirkes negativt; den kan påvirke både humør, parforhold, arbejde og livskvalitet.

Dette tilbud er et psykologisk træningsforløb i gruppe, hvor der arbejdes målrettet på at blive bedre til at håndtere denne frygt for tilbagefald. Forløbet vil indeholde kortere oplæg, øvelser, erfaringsudveksling og opgaver mellem gruppesessionerne. Ved deltagelse er det et krav, at man deltager aktivt både i og mellem gruppesessionerne.

Tilbuddet er et forskningsprojekt, der bygger på international forskning, hvor der er fundet en markant positiv effekt på reduceringen af angst ved deltagelse i konceptet. Det er en forudsætning, at du:

  • Har afsluttet din primære behandling (operation, stråling og/eller kemobehandling)
  • Føler dig påvirket af frygt for tilbagefald af kræft
  • Kan læse og skrive dansk

Gruppeledere: Christa Rosenkilde & Charlotte Bergqvist, rådgivere i Kræftrådgivningen i Herlev

Mødedatoer:
6 sessioner à 2 timer, hvoraf den første er individuel og ligger i uge 7 eller 8, og de næste fem er i gruppe. D. 28/2, 6/3, 13/3, 20/3, 3/4.

Tilmeldingsfrist d. 5/2.

Kursusforløb:
1. session - individuelle samtaler: Præsentation af FTK samt snak om tidligere oplevelser og erfaringer
2. session: Personlige værdier
3. session: Afkoblet opmærksomhed og opmærksomhedstræning
4. session: Afkoblet opmærksomhed og metakognitive overbevisninger
5. session: Udskydelse af bekymringer og anbefalinger vedr. opfølgning
6. session: Afslutning og planlægning af fremtiden

Tilmelding her via kalenderen

Fællesspisning - for enlige med kræft

I samfundet er vi mange, der bor alene. Derfor vil en stor andel af mennesker, der i dag rammes af kræft, bo for sig selv og dermed selv stå med mange af de udfordringer, som kan opstå i et sygdomsforløb. Hvor man førhen har været vant til at klare alting selv, kan det pludselig virke uoverkommeligt at stå med alle disse nye opgaver selv. Det kan derfor være svært at finde energien til madindkøb og madlavning, særligt når lysten til mad kan forsvinde under et behandlingsforløb. 

I Kræftrådgivningen tilbyder vi en mulighed for at indgå i et fællesskab, hvor du kan møde andre, der også klarer hverdagen på egen hånd. Her kan I udveksle erfaringer, refleksioner, udfordringer og håb.

Vores gode frivillige vil lave et måltid mad, som vi spiser sammen. Derudover vil der være fokus på fælles samtaler, der støttes af en mødeleder.

Dato:
Vi mødes i kræftrådgivningen i Herlev den første mandag i måneden kl. 17.30-20.00 (sommerpause i juli). 
Det er gratis at deltage.

Tilmelding her via kalenderen.

Du er også meget velkommen til at kontakte os på 70 20 26 55, hvis du har spørgsmål.

Kronisk og uhelbredelig kræftramt - samtalegruppe

Har du lyst til at være med i en samtalegruppe, hvor du har mulighed for at tale med andre mennesker med kronisk og uhelbredelig kræftsygdom? I gruppen vil der blive talt om de oplevelser og udfordringer, som man kan møde som kronisk kræftpatient. I gruppen taler vi om de eksistentielle, følelsesmæssige og praktiske forhold, der følger med at være uhelbredelig syg. Samtaleemnerne vil ligeledes tage udgangspunkt i gruppens behov. Gruppen består af 6-8 kræftpatienter.

I gruppen handler det om at dele egne historier, udveksle erfaringer og sikre tid og plads til refleksion over det, der er særligt vigtigt i dit liv og med de vilkår, du lever med nu. Deltagerne har tavshedspligt, og man skal melde afbud, hvis man ikke kan deltage.

Tidspunkt:
Torsdag kl. 13.30 – 15.30

Datoer:
Den 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6, 27/6.

Gruppeledere:
Rådgiver, Tine Thers Hansen
Rådgiver, Lotte Jakobsen

Har du spørgsmål til gruppetilbuddet, kan du kontakte Tine Thers Hansen på telefonnummer 52 19 76 97 eller Lotte på 26 47 37 75. 

Tilmelding her via vores kalender. Efter tilmeldingen vil du vil blive inviteret til en afklarende samtale inden du starter i gruppen. Tilmeldingsfrist d. 19/3.

Senfølgergruppe - har du brug for at møde andre, der er i samme situation som dig?

Et kursusforløb med fokus på senfølger efter kræft

Senfølger efter kræft kan bl.a. have stor indflydelse på ens livskvalitet og på samværet med andre mennesker. Det kan hjælpe at møde andre i samme situation, få mere viden om senfølger, og hvordan de kan håndteres i hverdagen.  Der vil være faglige oplæg om de forskellige senfølger, som vil danne udgangspunkt for dagens samtale og erfaringsudveksling. Der vil endvidere være fokus på energiforvaltning og åndedræt.

Eksempler på senfølger kan være:

  • Træthed og søvnproblemer
  • Smerter og lymfødem
  • Hukommelses- og koncentrationsproblemer
  • Angst for tilbagefald
  • Seksuelle problemer
  • Ændringer i identitet, socialt liv og arbejdsliv

Hvad får du ud af at deltage?

  • Viden om senfølger efter kræft, og hvor du eventuelt kan hente professionel hjælp til de problemer, du har, samt konkrete værktøjer der kan hjælpe dig i hverdagen.
  • Møde andre i samme situation selvom I kan være forskellige steder i jeres ”kræftforløb”. Sammen kan I dele erfaringer - og hjælpe og støtte hinanden med at håndtere, acceptere og bearbejde de problemer, som senfølgerne kan have medført.
  • Få et netværk hvor det er legalt at tale om dine senfølger og om de følelser og bekymringer, der kan fylde i din hverdag, som du måske ikke altid kan eller ønsker at dele med andre i din familie, på dit arbejde eller blandt dine venner.
  • Opnå større accept og livskvalitet i forhold til dine senfølger.

Vi mødes 8 onsdage kl. 13.30 - 15.30:
Den 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 15/5, 22/5 og 29/5.

Begrænset antal pladser. Der er ikke løbende tilmelding.

Tilmelding her via vores kalender. Skriv venligst telefonnummer. Vi kontakter dig efterfølgende.

Gruppen vil bestå af ca. 10 deltagere, og ledes af rådgiver og
sygeplejerske, Lotte Jakobsen, tlf. 26 47 37 75.

 

Mødested for kvinder med brystkræft

Har du lyst til at mødes med andre kvinder, der har eller har haft brystkræft?

I gruppen kan i dele jeres oplevelser og erfaringer om operation, behandling, senfølger, udfordringer på arbejdsplads eller i privatlivet m.m., med hinanden. Der er plads til at tale om alt, der rører sig i dit liv - glæder, sorg er og bekymringer, eller hvad du har lyst til at få talt igennem med andre kvinder i samme situation.Gruppen består af 6-8 kvinder og mødes hver 14. dag, 6 gange i alt. Gruppen faciliteres af 2 frivillige tilknyttet Kræftrådgivningen Herlev.

Gruppen mødes torsdag i lige uger i Kræftrådgivningen Herlev kl. 16:00-17:30.

Datoer - 2024:
Den 8/2, 22/2, 7/3, 21/3, 4/4 og 18/4

Tilmeldingsfrist d. 6/2.

Har du spørgsmål til gruppetilbuddet, kan du kontakte Kræftrådgivningen på tlf.nr. 70 20 26 55. Vi tager forbehold for ændringer. Hold dig opdateret på vores hjemmeside www.cancer.dk/herlev

Tilmelding nødvendig her via vores kalender. Vores hoveddør låser kl. 16.00 og vi starter præcis kl. 16, så kom gerne i god tid. 

Netværk

Netværksgruppe for personer, der oplever senfølger efter kræft

I gruppen støtter og hjælper vi hinanden med at takle de problemer, som kræftsygdommen samt behandling har medført for den enkelte.

Som nyt medlem af gruppen vil du møde ligesindede, som gerne vil lytte, hjælpe dig og fortælle om deres egne erfaringer.

Vi har aftalt at der er tavshedspligt.

Nærmere oplysninger kan fås hos frivillig tovholder: Susanne Kjelsø, telefon/sms 24221234. Evt. mail kan videresendes til Susanne, hvis du sender til herlev@cancer.dk 

Der er ingen tilmelding - du møder bare op! Næste gang er tirsdag den 9. januar kl. 16. Mødet varer til kl. 18. Kom i god tid, da dørene lukker præcis kl. 16.00.

Fremadrettet mødes gruppen den 1. tirsdag i måneden.

Arrangør: Kræftens Bekæmpelse

Mødested:
Kræftrådgivningen i Herlev
Borgmester Ib Juuls vej 2
2730 Herlev (lige foran Herlev Hospital)

Netværksaftener for mandlige kræftpatienter

Mandenetværket er et stærkt fællesskab for kræftramte. I dette fællesskab bliver du en del af gruppen, der viser vej til en ny og bedre hverdag. Det er et stærkt fællesskab, som vi selv kalder ”Skurvognen”.

Det rummelige køkken - vi laver mad sammen én gang om måneden. Alle deltager i det hele - tilberedning, spisning, oprydning og mandesnak. Indholdet i netværksaftenerne kan udover kokkering og fælles spisning også være relevante oplæg og samtaler på tværs. Ved deltagelse er man med i et fællesskab og støtter hinanden. I mandenetværket møder du således andre mænd, der kender din situation og ved besked.

Mandenetværket er et gratis tilbud for almindelige mænd i en usædvanlig situation.

Netværksaftenerne er et fællesskab, og det er én gang om måneden, dog ikke i juli og december måned.

Den sidste onsdag hver måned kl. 17.00-20.00

Tilmelding nødvendig 1. gang her via kalenderen.

For yderligere information kontakt Kræftrådgivningen via mail herlev@cancer.dk eller tlf. 70 20 26 55. 

Mødested:
Vi mødes i Kræftrådgivningen i Herlev
(lige foran Herlev Hospital)

Mentorordningen for mænd med tarmkræft

Mentorordningen tilbyder ny-diagnosticerede mænd at blive matchet med en mandlig mentor, der enten har kræft eller har haft kræft, og som gerne vil stå til rådighed med egne erfaringer, vejledning og sparring.

Kontakt rådgivningen på herlev@cancer.dk hvis du vil i kontakt med en mentor.

KIU Netværksgruppe - for medlemmer af KIU

Netværksgruppen er for kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet. Netværksgruppen blev dannet i marts 2015, og den skal være til støtte og hjælp, glæde og gavn for deltagerne. Den har til formål at arrangere erfaringsudvekslingsmøder, foredrag, ture eller andet.

KIU Netværksgruppe drives af Helle Nørup, KIU kontaktperson og frivillig. Nogle af arrangementerne afholdes i Kræftrådgivning Herlev. Se mere på https://www.kiuonline.dk/

Det forudsættes at du er medlem af KIU for at kunne deltage i arrangementerne – ud over de første gange.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter