Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Meget grønt og mindre kød

Fuldkorn, grøntsager og mælk i de rette mængder forebygger kræft mens store mængder kød og salt øger risikoen.

Meget grønt og mindre kød

Spis meget grønt og fuldkorn og spar på pølser, bacon og salt

Grøntsager og frugt

Spis mindst 600 gram frugt og grønt om dagen – mindst halvdelen skal være grøntsager. Frugt og grønt og indeholder mange vitaminer og mineraler, men kun få kalorier, så det bliver nemmere at holde en normal vægt.

Fuldkorn

Spis mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn mætter godt og indeholder mange kostfibre, vitaminer og mineraler.

Mejeriprodukter

Drik en halv liter mælk eller mælkeprodukter, og spis 1-2 skiver ost om dagen.
Mejeriprodukter er rig på kalk og er en god kilde til protein, vitaminer og andre mineraler.

Forarbejdet kød

Spis mindst muligt forarbejdet kød som kødpålæg, hamburgerryg, skinke, pølser og bacon.
Forarbejdet kød indeholder kræftfremkaldende forbindelser.

Kød

Spis højst 350 gram tilberedt kød om ugen fra firbenede dyr som okse, kalv, lam eller svin.

Salt

Spis højst 6 gram salt om dagen. Færdiglavede produkter som kødpålæg, færdigretter og brød indeholder typisk meget salt.

 

Kig efter Fuldkornslogoet

Fuldkornslogoet sikrer dig en vare med masser af fuldkorn.

Lær mere om fuldkorn