Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Fuldkorn, grøntsager og mælk i de rette mængder forebygger kræft mens store mængder kød og salt øger risikoen.
Spis meget grønt og fuldkorn og spar på pølser, bacon og salt
Spis mindst 600 gram frugt og grønt om dagen – mindst halvdelen skal være grøntsager. Frugt og grønt og indeholder mange vitaminer og mineraler, men kun få kalorier, så det bliver nemmere at holde en normal vægt.
Spis mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn mætter godt og indeholder mange kostfibre, vitaminer og mineraler.
Drik en halv liter mælk eller mælkeprodukter, og spis 1-2 skiver ost om dagen.
Mejeriprodukter er rig på kalk og er en god kilde til protein, vitaminer og andre mineraler.
Spis mindst muligt forarbejdet kød som kødpålæg, hamburgerryg, skinke, pølser og bacon.
Forarbejdet kød indeholder kræftfremkaldende forbindelser.
Spis højst 350 gram tilberedt kød om ugen fra firbenede dyr som okse, kalv, lam eller svin.
Spis højst 6 gram salt om dagen. Færdiglavede produkter som kødpålæg, færdigretter og brød indeholder typisk meget salt.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17