Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Alkohol er kræftfremkaldende, og risikoen for kræft stiger med mængden af alkohol, der indtages. Alkohol øger risikoen for kræft i de organer, der kommer direkte i kontakt med alkoholen – det vil sige fra mund til endetarm. Derudover øger alkohol også risikoen for brystkræft.
Alkohol øger risikoen for følgende kræftsygdomme:
Hvert år får mindst 1.100 danskere kræft som følge af alkohol. Det svarer til næsten 3 % af alle kræfttilfælde.
Alkohol er af Verdenssundhedsorganisationen WHO klassificeret som ’sikkert kræftfremkaldende’. Risikoen for kræft stiger med mængden af alkohol, der indtages, og undersøgelser viser, at selv et mindre forbrug kan øge risikoen for kræft.
Det spiller tilsyneladende ingen rolle, om man drikker vin, øl eller spiritus – risikoen for kræft er den samme. Forskning viser, at det altid kan betale sig at skære ned, hvis forbruget af alkohol er for stort.
Alkohol og rygning forstærker hinandens kræftfremkaldende effekter i forhold til risikoen for kræft i mundhule, svælg, strube og spiserør. Det betyder, at en person, der drikker meget og samtidig ryger, har en risiko for disse kræftformer, der er endnu større end blot risikoen ved alkohol og risikoen ved rygning lagt sammen.
Læs mere om alkohol og kræft på denne underside af Cancer.dk:
Sidst ændret:17.02.2022
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17