Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Jeg ville ønske, jeg var kommet noget før

16-01-2024
Karin er 23 år gammel, da hun første gang får konstateret kræft. Da hun som 49-årig får sin anden kræftdiagnose, er hun nødt til at lave nogle store forandringer i sit liv. Her møder Karin en rådgiver, som kommer til at få stor betydning for hendes liv. Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger drives bl.a. ved hjælp af arvedonationer. De udgør et livsvigtigt fundament for kræftsyge og pårørende.
Karin på besøg i kræftrådgivningen i Roskilde, hvor hun har fået hjælp til at håndtere sit kræftforløb.

Karin har haft kræft to gange i sit liv. Hun har fået god hjælp til at tackle situationen i kræftrådgivningen i Roskilde. Foto: Fredrik Björnemalm Fleischer

Karin Zilstorff på 53 år har haft kræft inde på livet siden hun var ganske ung. I kølvandet på hendes anden kræftdiagnose, 26 år efter den første, står Karin tilbage med alvorlige senfølger, som betyder, at hun ikke længere kan holde til at arbejde fuldtid. Men hvordan bliver man godkendt til et flexjob? Og hvordan forliger man sig med, at livet ikke blev, helt som man troede?

Dét og meget andet fandt Karin hjælp til, da hun mødte op i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning i Roskilde. Men for at forstå Karins historie, skal vi tilbage til 1993 – helt tilbage til før hun nærmest er ’rigtig’ voksen. Da hun som 23-årig får diagnosen Hodgkins lymfom – en type lymfekræft.

Lægerne fjerner en kræftknude på det ene kraveben og undersøger Karin fra top til tå for at sikre, at der ikke gemmer sig kræft andre steder. De vil nemlig gerne undgå kemo, da det kan skade hendes mulighed for at få børn. De finder ikke andet og sætter gang i en heftig omgang strålebehandling. Karin bliver svært medtaget – hun får andengradsforbrændinger, smadrede slimhinder, taber 10 kg på en måned og kan hverken synke eller smage noget.

Læs hele Karin historie:

Jeg ville ønske, jeg var kommet noget før