Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Du kan variere din pizza, præcis som du har lyst. Basis er bund, tomatsauce og revet ost - resten kan du tage efter smag og hvad køleskabet byder på. Her er det tynde skiver kartoffel, rødløg, rosmarin og tomatpesto.
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, sukker og salt. Tilsæt derefter mel, og ælt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve ½ time til cirka dobbelt størrelse.
Lav tomatsaucen imens dejen hæver. Skyl tomaterne, fjern kernerne og skær tomaterne i halve. Put dem i en blender sammen med tomatpuré, soltørrede tomater og krydderier. Blend, til det har en jævn konsistens. Tilsæt lidt vand, til konsistensen er cremet og god, og smag til med salt og sukker.
Rul dejen ud til to store pizzaer, og fordel tomatsauce på bundene, derpå revet ost og til sidst det ønskede fyld.
Bag pizzaerne i 15-20 minutter ved 225 grader.
Du kan variere fyldet, alt efter hvad du har i køleskabet og hvad du har lyst til at spise. Bund, tomatsauce og revet ost er basis. Hvis du vil have mere fyld på kan du f.eks. bruge en rest kød eller kogte grøntsager fra i går, tun fra dåse, oliven, friske krydderurter osv. Eller spis den helt enkel med tomatsauce og ost.
Kartofler og løgringe:
Kog et par kartofler (eller brug en rest fra dagen før), og skær dem i skiver. Skær løget i ultratynde skiver. Vend kartofler og løgringe med lidt olivenolie, fordel dem på pizzaen og drys med frisk rosmarin.
Pynt gerne pizzaen med rucolasalat, når den er bagt.
Squash og champignoner:
Steg tynde skiver af squash og champignon på en pande, til de har smidt vandet. Fordel dem ovenpå tomatsauce og ost på pizzabunden. Drys evt. med krydderier inden pizzaen bages eller pynt med friske krydderurter, når pizzaen er bagt.
Du kan lave en hvidløgsolie ved at blande 1½ dl god olivenolie og 2 fed finhakket hvidløg. Dryp den over pizzaen, når den er bagt.
2,5 dl lunkent vand
25 g gær
1½ spsk olivenolie
½ spsk sukker
½ spsk salt
ca. 500 g mel (fuldkornshvedemel, hvid hvede, grahamsmel, durum). Lad minimum halvdelen være hvedemel eller hvid hvede/dürum.
2 bakker cherry- eller blommetomater
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 spsk soltørrede tomater i olie
krydderier efter eget valg, f.eks. oregano, basilikum eller timian
lidt salt
1 tsk sukker
vand
mozzarella, revet
kogte kartofler
løg
rucolasalat
squash
champignoner
friske krydderurter
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17