Gå til sygdomsliste

Rugkiks med sesam

Portioner: 25 stk.
  •  
    Energirig
  •  
    God ved kvalme

Kiksene er gode som snack. Tag et par stykker med, når du skal ud, brug dem som tilbehør til suppe eller spis dem med et stykke god ost.


Sådan gør du:

Bland rugmel, hvedemel, bagepulver, salt, og sesam sammen. Smelt smørret, og kom det i melblandingen, mens du pisker med en elpisker eller en røremaskine. Brug hænderne til at samle dejen med en smule koldt vand. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter. Drys et bord med mel, og rul dejen tyndt ud. Skær dejen ud i firkanter, og læg kiksene på bagepapir på en bageplade.

Pisk æg med koldt vand, og pensl kiksene med det. Drys dem med mere sesam. 

Tip:

Du kan også drysse kiksene med andet end sesam. F.eks. jomfru i det grønne, birkes, hørfrø eller solsikkefrø.

Bag kiksene i en forvarmet ovn ved 200˚ i ca. 15 minutter.

Lad dem køle helt af på pladen inden servering.

Tip:
  •  
    God ved kvalme

Har du kvalme, kan det hjælpe at starte dagen med en kiks, eventuelt før du står ud af sengen.

Ingredienser

150 g rugmel
ca. 50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½-1 tsk groft salt
1/2 dl sesam
100 g smør
2-4 spsk koldt vand
lidt mel til udrulning


Til pensling

1 æg
2 spsk koldt vand
mere sesam